tisdag 27 september 2011

Bebben har anlänt nu =)

Nu så är det väl dags att uppdatera lite.....det har ju trots allt hänt en del på sista tiden kan man ju lugnt säga.

Bebben har ju anlänt........

.....här är det dagen D den 14/9, klockan är 08:37 och jag är förberedd för det planerade snittet. sitter på sängen på förlossningen och väntar med blandade känslor på att få gå ner till operation och plocka ut min lilla skatt.


Eftersom bebben legat på tvären så trodde ju dom flesta att det var en kille som inte förstått vilket håll han skulle ligga åt....men ut kommer det en tjej.

Får jag lov att presentera Inez Nordkvist endast ett par minuter gammal. Hon vägde 4380 g och var 53 cm lång. Lite större än storasyster Ella som bara vägde 3165 g och var 48 cm.

En stolt pappa med sin nyfödda dotter.

Inez hade väldigt lågt blodsocker vid födseln så efter ett par timmar tas beslutet att hon skall till neonatalen i Eskilstuna.....Inez får åka ambulans och pappa tar sin egen bil dit. Jag får ligga kvar på uppvaket tills kl 21:00 på kvällen då jag inte mår så bra och bara kräks vad jag än stoppar i mig. Det var jobbigt att inte få håll sin nyfödda dotter innan hon for till Eskilstuna.

Morgonen efter mår jag bättre men har hon i snitt såret såklart. Jag får åka ambulans till Eskilstuna jag med och får då äntligen träffa min lilla Inez.
Inez får sockerdropp som sitter i huvudet och får senare under dagen även en sond i näsan för att vi skall kunna ge henne mat genom. Det är svårt att koppa dessa små gryn.

På fredagen kommer storasyster på besök för att träffa sin lillasyster. Lite konstigt tycker Ella att det är med alla slangar överallt på lillasyster. Men hon bestämmer iallafall att hon skall heta Inez Nordkvist.

Mammas lilla lilla plutta =))

Man blir trött av att vara mamma.

Första gången som Ella håller i sin lillasyster.......mina små änglar =)))


Nu är vi hemma och alla mår bra. Inez går upp lite sakta i vikt bara men kommer snart att växa till sig och kommer dessutom säkert att gå om storasyster storleks mässigt. När Ella var 3 månader så hade hon fortfarande strl 50/56 och det tror jag inte att Inez kommer att ha.

Skriver mera en annan dag.

Tjingeling
LOTTIS

tisdag 13 september 2011

Imorgon smäller det =))

Jaha gott folk imorgon så händer just det som jag så länge väntat på........bebben skall komma ut.

Imorgon kl 07:00 skall vi infinna oss på förlossningen för en himla massa förberedelser inför kejsarsnittet. runt kl 10:30 så är man förmodligen tvåbarnsmamma. Känns konstigt men samtidigt skönt att det är över. Denna graviditet har ju inte varit lika lätt som när jag väntade Ella.

Var på förlossningen idag för inskrivning......

.......där tog dom en CTG kurva på bebben för att se att hjärtat slog som det skulle, vilket det såklart gjorde.

Roger filmade även lite för att man skulle höra hjärtljuden.......häftig känsla att ligga på sängen och höra hjärtat slå på bebben som ligger i min mage.

När vi kom hem från staden idag hade farmor anlänt för att ta hand om Ella. Hon är ju bara för söt våran fyraåring.....hon hade berättat för alla på dagis idag att hon var så glad idag för att hon skulle bli storasyster. Det skall bli sååå spännande att se hennes reaktion när hon träffar bebben första gången.

Nej nu väntar duschen och en himla massa desinfektionslösningar som jag skall duscha med ikväll så att jag blir så steril som möjligt.

GoNatt
LOTTIS

söndag 11 september 2011

Nedräkning =))

Nedräkning....ja det kan man lugnt säga. Tänk att det bara är tre dagar kvar tills det är dags för den lilla bebben i magen att titta ut. Den olydiga lilla bebben som inte vill vända sig åt rätt håll och lilla vet vi ju inte.

Ella vägde ju bara 3 kg när hon föddes och denna bebbe har vi ju ingen aning om storlek på. Det skall iallafall bli otroligt skönt när det blir onsdag och snittet är gjort och bebben är hos oss. Har kännt nu sista veckan att jag inte orkar någonting längre. Jag känner mig helt slut fysiskt just nu, mår illa mest hela tiden och har himla ont så fort jag gör något.

Här kommer det iallafall kort på mig och magen igen.......
.......svårt att förstå att magen och kroppen är skapt att växa som den gör under en graviditet.....häftigt är det att känna det lilla livet röra sig där inne i min kropp.


Idag har jag varit hos Annika på Me&i party. Skulle vilja köpt så himla mycket men jag väntar ett tag tills man vet könet på den nya individen som kommer på onsdag.

Ella fick iallafall en ny tunika.....kunde inte låta bli.........

....och för att matcha till bebben så fick det bli en neutral body som ju faktiskt både killar och tjejer kan ha.

Kände mig nöjd att jag inte handlade mera denna gång. Det är lätt att tömma plånboken på kläder till barnen för det finns så himla mycket fint att välja på

Nej nu gott folk skall jag inta min sköna säng...för sova lär man väl inte få göra så mycket efter onsdagen antar jag. Risken att vi får ett lika snällt barn som Ella alltid varit som inte knorrat så mycket på nätterna är väl ganska liten misstänker jag.....och sova har jag inga större problem med just nu. Problemet ligger väl mest i att man inte kan röra sig så bra i sänghalmen. Men det hoppas jag oxå går över efter onsdag.

Kramelikram
LOTTIS

lördag 3 september 2011

Tratt kantareller =))

Idag har Roger jobbat lite på fm....Ella och jag var hemme och bara latade oss.

När Roger kom hem tog han med sig Ella ut och jag tog chansen att få gå och vila ett tag. på em kom grannen och visade upp sin svampkorg som hon hade plockat full med tratt kantareller........hon undrade in vi ville ha lite och det ville vi ju såklart.

Mums med svamp.......

Roger rensar för fullt.


Det blev lite soppa till förrätt och sen två små lådor till att sätta i frysen =))


Nu skall vi ta en lugn kväll vid tv´n.....om det nu finns något roligt att titta på förståss.

Ha en fortsatt trevlig helg
Kramelikram
LOTTIS

torsdag 1 september 2011

Kort & CTG-kurva =)

Vi börjar med att säga grattis till min svägerska Emily som fyller år idag....hurra, hurra för henne idag =))

Lite nya kort tänkte jag visa upp i dagens inlägg..........

.....i måndags var vi ju hos Ellas kompis Hugo och grattade honom......

....och idag dagen till ära så fyller min svägerska år och det firar vi med att skucka ett kort till henne, hoppas att hon inte går in på bloggen och ser detta innan hon hinner hem idag.
Kan inte svara på varför vissa kort inte vill hamna åt rätt håll när man laddar in dom på bloggen.....ni får helt enkelt hålla till godo med att titta på kortet i sidled för jag vet inte hur man ändrar.

Igår var det barnmorske besök igen....det gick bra förutom det där blodtrycket som spökar lite med oss ibland. Hon tog tre tryck med det var olika varenda gång. Hon tog en CTG-kurva oxå som såg bra ut.
Men nu vill jag att det skall bli den 14:e så att vi får träffa den lille krabaten i magen. Det börjar att bli lite väl otympligt att röra sig nu, man orkar knappt lyfta något och humöret vill inta alls vara på topp......skönt att det snart är dags.

Nej nu skall jag snart lämna Ella på dagis.

Tjing tjing
LOTTIS