söndag 16 januari 2011

Nytt år & födelsedag !

Så blev det nytt år igen...känns konstigt att skriva 2011 men man vänjer sig väl antar jag.

Min mamma mår mycket bättre nu och fick i fredags komma hem. Det passade bra som födelsedagspresent då jag fyllde år i fredags =) =) =)

Födelsedagsfirande hade vi lite igår och då började vi med.......

......just det...smörgårtårta. Hur gott som hellst....MUMS.


Min syster hade gjort ett jättefint kort till mig.......


......och till det fick jag presentkort på Panduro och dessa fina papper.


av min svåger och svägerska fick jag oxå scrappapper......

....två styckna block med papper i olika färger och former.....


....och till det lite dekorationer.


Av min jobbarkompis fick jag en rolig bok =)


Svärmor tyckte jag behövde något varmt att ha om halsen ute.

Av min mor och far fick jag presentkort hos frisören och handvårdsprodukter från Mary Kay.
Tack så mycket alla för fina presenter och fina blommor.
Imorgon börjar ännu en jobbarvecka. Jag går inte på förrns på torsdag kväll så jag blir ledig ett par dagar till och då skall julen bort är det tänkt.
God fortsättning på det nya året
Kramelikram
LOTTIS

tisdag 4 januari 2011

Hemskt nyår =(

Nu var det längsen jag skrev här men tiden har inte räckt till helt enkelt.

Julen flöt på som den skulle , på juldagen åkte vi till min svärmor & Sven i Strängnäs och stannade där i fyra dagar. Väl hemma så ägnades em åt att packa upp alla julklappar och tvätta osv. På onsdagen åkte Roger med min pappa och syrrans man till stugan för att skotta bort all snö från taken. Min syster och hennes barn kom på frukostbesök och stannade resten av em (fast det inte alls var tänkt så). Våran mamma fick vara hemma och krya på sig för hon var lite krasslig.

Runt lunch ringde vi mamma och fick inget svar, vi ringde i 40 minuter men fortfarande ingen som svarade. Då blev vi oroliga så jag tog bilen och åkte dit. Väl där hittar jag mamma sittandes sovande i soffan i en inte alls så skön ställning. Det tog ett tag innan hon vaknde till liv men var då ganska okontaktbar och extremt simmig i blicken och hade även svårt att fästa blicken. Jag fixade dryck och insåg snart att här blir jag kvar ett par timmar. Så min syster fick hålla ställningarna hos mig tills dess.

Kvällen slutade i allafall med att mamma fick åka ambulans till akuten och via röngen så hamnade hon til sist på IVA (intensivvårdsavdelningen). Då förstod vi att mamma var riktigt sjuk, läkarna konstaterade att det var lunginflamation och blodförgiftning =(
Kl 06:30 på torsdagsmorgonen så ringer telefonen, det var från IVA och dom meddelade att mamma blivit sämre i andningen och blodtrycket sjungit under natten så hon hade blivit sövd och låg nu i respiratos. det var som om någon sparkade undan benen på mig, hela min värld rasade samma för en kort stund, skulle mamma någonsin vakna.

Idag tisdag så ligger hon fortfarande i respirator men är mycket mycket bättre än hon var när hon kom in till IVA. Hon ligger dock i Eskilstuna då det var platsbrist här i Nyköping och hon ansågs vara mest stabil att flytta på. Måste bara tala om att hennes CRP värde (typp snabb sänka) var imorse nera på 33 men när hon kom in så låg CRP värdet på 485. Hon svävade bokstavligen tala mellan liv och död. Men som tur är har vi en mamma som är seg och inte ville ge upp än.

Som ni förstår så var det lite trist på nyårsafton men vi fick gjorde så gott vi kunde.
Här kommer det lite bilder från nyårsafton:


Lowe......


...Ella....


....Saga som är fullt upptagen med efterrätten....


...min systers man Claes, pappa & syster yster....


....Roger & jag.


Imorgon blir det Eskilstuna igen, idag har hon varit lite mera vaken och titta litegranna men vi hoppas på att morgondagen blir ännu bättre. hon är i allafall betydligt bättre nu än när jag hittade henne hemma i soffan =)
Kan ju meddela att här i Stigtomta har det snöat i ett par timmar nu så vi hoppas att dom hinner ploga vägarna till imorgon bitti.
God Fortsättning på er
Kramelikram
LOTTIS