söndag 28 augusti 2011

Redo för ankomst =))

Livet går fort när man har roligt.....nu är snart denna helg till ändå.
Tycker att det har varit en bra helg och vi har hunnit med en hel del saker som legat på lista och väntat.

Igår var min syster här med sin familj och vi grillade ihop och barnen lekte och hade roligt.

Idag har det bäddats rent i gäst säng och städats på övervåningen så allt är klart till farmor kommer och tar hand om Ella när det är dags för bebben att komma ut.

Tog lite bilder på magen idag igen.....lite svårt när Ella skall vara med på bilden samtidigt som hon skall se i kameran när man tar fotot........det är svårt att vara på två ställen samtidigt.


Bebben i magen vill ju inte vända sig sätt så i tisdags var vi inne på förlossningen och skulle vända den rätt men det var inte så lätt som man kunde tro. Det beslutades att det kommer att bli ett planerat snitt och datumet är då satt till den 14:e september. Så 5 dagar mellan födelsedagarna kommer våra barn att ha....tur att det inte blir samma dag iallafall.

Hur som helst så är vi mer än väl redo för bebbens ankomst.....i vanlig ordning så är jag ute i god tid. Dom sista två veckorna som är kvar så skall jag bara lata mig och kanske pyssla lite när Ella är på dagis. Det är jag väl värd kan man lugnt säga. Mina botox fötter orkar liksom inte med så mycket längre utan kräver högläge mest hela tiden.

Här kommer det lite bilder på vårt väl förberedda hem.......

Det är bara BB-väskan som inte är riktigt färdig ännu....men imorgon kommer den att bli det....det är lika bra att ha det gjort oxå ifall att det sätter igång tidigare.

Nej nu skall vi gå upp på övervåningen och ha lite söndagsmys framför TV´n har jag lovat Ella....vore ju synd att spara lördagsgodiset som är kvar till nästa lördag, vem vet det kan ju bli gammalt.

Tjingelingens
LOTTIS

tisdag 23 augusti 2011

Planerat snitt =((

Jaha då har vi varit på ultraljud idag igen.......bebben vill INTE vända sig åt rätt håll utan ligger fortfarande på tvären. Eller rättare sagt så skulle dom prova att vända bebben idag men dom har svårt att känna hur den ligger så då bestämdes det att det blir snitt istället.

Lite snuvad på vaginal förlossning känns det ju som att jag blir men å andra sidan så med ett planerat snitt så kommer vi ju att veta datumet då bebben kommer och kan planera utefter det datumet. Folk har ju blivit snittade förut så det kommer att gå jättebra.

Inte nog med att jag har mått hemskt illa under denna graviditet så har jag nu börjat att få svullna fötter oxå......det är klart att sitter jag mest en dag så svullnar fötterna direkt men vissa kvällar så är fötterna verkligen svullna......kortet nedan visar en sådan kväll.......
.......det känns i fötterna som om jag har fått en trippel botox...typ.

Igår kväll så tog vi kort på magen igen.......

Ja den växer så det knakar.

Det är skönt att det är över snart för nu börjar det bli jobbigt att inte kunna röra sig som man vill.....man tappar saker på golvet och får inte upp dom utan hjälp.....ja jag tror att ni vet vad jag menar, man är allmänt otymplig och det är jobbigt.

Vi är väl förberedda här hemma iallafall. Sängen finns på plats och i helgen kommer skötbordet att ställas på rätt plats, barnvakt till Ella är fixat och bebbens garderob med kläder är klar.......känns bra.

Nej nu skall jag sätta mig bredvid Ella i soffan och slötitta på barnkanelen en stund tror jag.

Kramelikram
LOTTIS

lördag 13 augusti 2011

Dop & ett nytt kort =))

Jaha då har man varit på galej även denna helg.....idag var vi på dop.

Det var lilla Max som döptes, en liten kille på fyra månader som var så söt och liten. Svårt att tro att våran bebbe kommer att vara ännu mindre. Precis som på bröllopet förra helgen fick jag äran att sjunga även på dagens dop. Alltid kul att göra någon glad genom att sjunga.

Hela familjen Wedin med prästen Bo Lindgren.

Storebror Leo var med och hjälpte till där det behövdes.

Ella var oxå duktig under dopet.....hon pratade visserligen hela tiden fast hon viskade.

Och när alla spänningar släpper och man tillåter sig att slappna av lite så somnade Ella gott i pappas knä.....gullunge =)

Självklart så hade jag gjort ett kort till dopet och det blev såhär.....Max mamma sa flera gånger att kortet var så fint och det är ju roligt att det uppskattas att man gör kortet själv.


Imorgon skall vi fortsätta vårt projekt med att göra klart inför bebbens ankomst....så imorgon blir det spjälsängens tur att få se dagens ljus igen.....men nu väntar kudden.

Tjingeling
LOTTIS

torsdag 11 augusti 2011

Olydig bebbe & mera kort =)

Olydig bebbe......ja det kan man väl säga.

I måndags så var vi på ultraljud igen, senaste besöket hos barnmorskan hade hon svårt att känna hur bebben låg så då blev det ultraljud istället för att fastställa hur den lilla krabaten låg. Fixerat sig hade den inte gjort utan låg tvärs över magen istället. Huvudet till höger och rumpan till vänster med ryggen uppåt. Inte konstigt att jag känner mest i ned nedre regionen.

Vi fick iallafall en ny tid om två veckor för att se om bebben lagt sig till rätta då......anars blir det till att vända den för hand. Det tar vi då kännde jag....vill inte gå och oroa mig för det nu utan det löser vi den dagen det gäller.

Kom ju på att jag hade lite flera kort att visa.......detta kort var till min systers lilla tjej som fyllde 3 år.......helt otroligt vad tiden går fort.

Nästa kort var till en tjej som blir 40år i höst men som ville ha sin fest nu i sommar då man kan sitta ute.


Ja så mycket mera var det inte denna gången.....skall fortsätta mitt projekt på övervåningen med att fixa tills bebben kommer. Skall nog sortera lite urväxta och ännu inte iväxta kläder till Ella oxå.

Kramelikram
LOTTIS

måndag 8 augusti 2011

Bröllop och nya kort =)

Tjoho....jag har fått en riktig svägerska med samma efternamn som jag själv har.

Ja jo som sagt var så i helgen så var vi ju då på bröllop på självaste Kastellet i Vaxholm. Det var min svåger och svägerska som bestämt sig för att äkta varandra. det var ett litet men alldeles lagom bröllop med 22 gäster. Jag fick tom den stora äran att sjunga för brudparet....jag sjöng "så skimrande var aldrig havet" och "Kärleksvisan (av Sarah Dawn Finer).

Det lyckliga brudparet som just blivit förklarade som man och hustru.......

Ella och brudens kusinbarn Cornelia var små söta blomsterflickor och det gick dom inför till 100% vill jag lova.

Roger väntar på förrätten.

Det vackra brudparet =))

Äntligen var det dags för bröllopstårtan....den var för övrigt jättegod =))

Måste ju bara visa dessa fina två gäster men sina fina folkdräkter. Brudens moster till vänster bar en dräkt från Västmanland och min svärmor till höger bar en dräkt från vingåker.

Vaxholms Kastell.

Presenterna vi gav till brudparet var mycket uppskattande.

Självklart så hade jag ju gjort kort oxå.........
När jag ändå höll på så passade jag på att göra ett kort som var ifrån bara Ella. Det var så roligt att göra bröllopskort vilket jag sällan gör så då fick det bli två stycken.


Nej nu orkar jag inte skriva mera för nu säger min kropp att det är dags att gå och lägga sig.

Kramelikram
LOTTIS