onsdag 24 februari 2010

Ett nytt kort =)

Tiden bara rinner iväg och jag har bara inte hunnit att göra något nytt inlägg. Inte för att jag har jobbat ihjäl mig direkt men det är så mycket annat runt omkring hela tiden som man måste hinna med oxå.

Helgen som var tillbringade vi hos Rogerm mamma i Strängnäs....Ella tyckte det var toppen och farmor och Sven tror jag tyckte det med.

Jag har i allafall hunnit med att göra ett nytt kort.....jag satt länge innan jag kom på hur jag skulle göra, men här är det i allafall......jag är nöjd:Fattar inte att jag inte ligger i min säng och sover ännu....men jag sitter ju och väntar på att Anja skall köra andra åket i storslalom, men det blir ju framflyttat hela tiden pga svår dimma. Jag får väl fördriva tiden en stund till vid datorn.
Skriver mera en annan dag.
Tjingeling.
LOTTISlördag 13 februari 2010

Morgonbullar =)

I helgen har vi besök av Rogers bror Anders och hans Emily....trevligt, trevligt.

Och ikväll så har vi varit hos Rogers pappa och hans Margaretha och ätit god mat och fick god paj till efterrätt. Ella har duschat, fått pyjamas,godnattsaga och sover sen 45 minuter tillbaka.

Så jag passade på att göra morgonbullar till imorgon frukost.....dom är jättegoda. Man gör dom på kvällen och låter dom jäsa över natten sen in i ugnen på morgonen .....och svisch så har man nybakat bröd på morgonen. MUMS I MONSTRETS MAGE =)


Här kommer grundreceptet:
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2½ tsk salt
½ dl olja
6 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
Rulla bullar och lägga på plåt, lägge en handduk över och in i kylskåpet över natten.
På morgonen skall plåten in i kall ugn (i mitten typ), vrid på 250 grader i c.a 30 minuter.
Jag skrev grundrecept för vad gäller mjölsorter så kan du blanda lite vad du vill men ett tips är att ha i ett par deceliter havregryn det blir jättegott. Du kan ju äver ha i linfrö (krossade blir bäst tycker jag) och solrosfrön med om du vill det......allt är en smaksak helt enkelt. Degen skall vaara lite lite kladdig, typ scones. Ja jag säger väl lycka till då då.
Nu skall vi vuxna spela lite kortspel...och kanske dricka lite vin oxå.
Ha en skön fortsättning på helgen.
Tjingeling
LOTTIS

torsdag 11 februari 2010

Familjetavla =)

Oj oj oj vad längesen det var jag skrev här sist.

Jobbade ju helgen som var och denna vecka har jag varit långledig......fattar inte vart dagarna tar vägen men helt plötsligt så har det gått en hel vecka igen...konstigt är det.

Ja all snö som jag visade i det förra inlögget ligger ju såklart kvar och kommer förmodligen aldrig att smälta bort....men undrar ju om det kommer att bli en snöig midsommar =( All snö kan väl omöjligt har smält bort tills dess...dessutom har dom ju hotat med mera snö. Undra vart man skall göra av den snön när man skottar? Dom har i allafall varit med traktor och snöröjt här i Stigtomta och det behövdes vill jag lova....det gick inte att mötas två bilar här på gatorna runt omkring men nu ser det bättre ut. Hur som helst så tyckar jag om vintern och denna vinter skall vi absolut inte klaga på att vi inte haft någon snö.

Igår så lyckades jag få till denna tavla med våra handavtryck. Har tänkt att jag skulle gjort den för längesen men inte kommit till det bara......nu är det i allafall färdig och jag blev jättenöjd.
Nu skall jag hämta mamma och vi skall ta en snabbvända till stan och fixa lite ärenden....bäst att passa på när Ella är på dagis. Imorgon kommer Rogers bror Anders och hans Emily så då vill man vara hemma och fixa lite.
BYE BYE
LOTTIS

onsdag 3 februari 2010

Bara massor utav snö =)

Bara snö, bara snö, bara massor utav snö......man undrar ju omdet verkligen kan komma så mycket mera snö nu. Tar snön där uppe aldrig slut kan man ju fundera över. Jag har jobbat inatt och det gick så bta, en jätte lugn natt. Men det var inte lika roligt att sätta sig i bilen och köra hem vill jag lova. det är jobbigt att köra 2 mil i 2 dm oplogad snö.

Det är ju inte bara det att det snöar utan det skall ju blåsa oxå...det blir ju mycket roligare då ju, vadå lite snörtorm är väl alltid roligt......INTE. Jag gillar vintern det gör jag verkligen men nu känns det som om det kan räcka med snö, den kommer ju knappast att ha smält bort till midsommar...eller?

Här kommer det alldeles dagsfärska bilder på vårat vinterland:


Man undrar ju om våran häck någonsin kommer att bli som den var innan alla snö kom.Hade ju tänkt att ta med Ellas snowracer till dagis så hon fick åka på den hem i vanlig ordning. Men idag blir det nog bilen tror jag. Men nu skall jag gå och sova ett par timmar.
GONATT
LOTTA